top of page

Neked lesz fogadalmad?

Van egy mottónk, ami valahogy így szól:


„Mindenki szeretne szebbet, jobbat, egészségesebbet, mégis nehezen tesszük meg az első lépést, nehezen lépünk ki a komfortzónánkból. Kezdd velünk a változást!”


Elég közhelyes, szó se róla, de úgy gondolom, hogy ez tényleg így van. Nem tudom, hogy miért, talán emberi lényünkből adódóan. Mindenkinél más a prioritás, persze, más az idő- és a költségkeret is. De tényleg ennyi elég lenne ahhoz, hogy ne cselekedjünk, amikor tudjuk, hogy kellene?


Hányszor tetted fel a kérdést, hogy mi lett volna, ha…?

Hányszor ígérted meg magadnak, hogy változtatsz valamin?

Hányszor érezted, hogy többre is képes lettél volna?

Ha még soha, akkor felesleges tovább olvasnod.

Én jópárszor. Időről időre szoktam tartani ilyesmi „elszámolásokat” magammal szemben, ami általában fel is ráz és cselekvésre késztet.

A napokban néhány gondolat az átlagosnál többet foglalkoztatott, és ez a bejegyzés is ennek köszönhető.

Nyáron, a 30. születésnapom előtt már írtam arról, hogy én személy szerint azt érzem, hogy „amit megtehetek, meg kell tennem.”

Így karácsony tájt azért jönnek szembe elég szívfacsaró dolgok, történetek, sorsok… ez persze az év minden napján létezik, csak ilyenkor talán fogékonyabbak vagyunk rá. Aztán egy pillanatra megállok, és átértékelem, hogy nekem épp tényleg az a legnagyobb problémám, ami?! És most a válaszom lehet, hogy sokakat meglep, de ez még inkább azt erősíti bennem, hogy amit én magam meg tudok tenni, azt meg kell tennem! Pont azért, amiért képes vagyok rá. Értitek? Ez még inkább ösztönöz, hogy minden napból kihozzam azt, amit lehet. Hogy a világ legcsodálatosabb kislányának a legjobb anyukája legyek, a férjemnek a legjobb felesége, miközben tervezek előre, célokat tűzök ki, és megvalósítom azokat. Nem könnyű, de egy valami biztos, hogy sokkal nehezebb. Amikor úgy fekszem le este, hogy azt érzem, nem ezen az úton haladok. Érdekes, de mindig sokkal fáradtabbnak, lustábbnak és enerváltabbnak érzem magam, amikor nem cselekszem.

Szeretném ismét hangsúlyozni, hogy nem vagyunk egyformák. Mégis muszáj kiindulnom abból, amivel elkezdtem… hogy mindenki szeretne szebbet, jobbat, egészségesebbet. De azok biztosan, akik még mindig olvassák ezt. És közel sem arról szól, hogy soha nem lehetsz elégedett magaddal. Sőt! Ez egy nagyon fontos tényező! Nagyon fontosnak tartom, hogy a céljaidig vezető úton a lehető legtöbbször érezz elégedettséget és mindennapi sikerélményeket.


Amikor megálmodtuk a Z2-t, azt szerettük volna, hogy ez legyen a mozgatórugója. Egy hely, ami több annál, mint hogy elugrasz edzeni és kipipálod a napi kalória égetést. Egy hely, ahol minden nap sikerélménnyel leszel gazdagabb. Egy hely, ahol megmutatjuk és megtanítjuk, mire is képes a tested. Egy hely ahol rávezetünk az életen át tartó mozgás szeretetére és fontosságára.


Egyik kedvenc idézetem Szókratésztól, amit szeretnék veletek megosztani:

„Az embernek nincs joga a fizikai edzés terén amatőrnek lennie. Vétek anélkül megöregedni, hogy látta volna azt a szépséget és erőt, amire a teste képes.”


Már a terem nyitásakor szerettük volna, ha azok számára is lehetőséget tudunk adni a mozgásra, akik talán soha nem sportoltak, és azt végképp nem gondolták, hogy ezt egy edzőteremben kezdik majd el. Így született meg a Z2 – START program. Testalkattól, edzettségtől, életkortól függetlenül! Érted, az egészségedért. Csak egy valami számít! Hogy készen állsz-e cselekedni.

Végül egyetlen kérdésem maradt hozzád, most így közel az újévhez.

Neked lesz fogadalmad?

Ajánló
Legújabb bejegyzések
bottom of page